Hotel Hartzeer


© Yvette Kulkens

Marion Pauw

Marion Pauw debuteerde in 2005 met Villa Serena. Haar definitieve doorbraak bereikte zij met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won. Daarna schreef zij bestsellers als Zondaarskind, Hemelen (nominatie Gouden Strop 2015) en We moeten je iets vertellen (shortlist Gouden Strop 2016). Haar werk is verfilmd en vertaald naar meer dan 12 landen. Verder schreef zij scenario's voor ondermeer In Therapie en Vlucht HS13. Marion woont in Amsterdam met haar kersverse man en oude hond, is moeder van twee volwassen kinderen, houdt wel van een feestje, is verslaafd aan chocolade (melk met hazelnoten) en deed het basisjaar Haptonomie.


© Yvette Kulkens

Susan Smit

Susan Smit (1974) was tien jaar internationaal fotomodel en studeerde op haar zesentwintigste af in Culturele Studies, met als hoofdvak Nederlandse Taal- en Letterkunde, aan de Universiteit van Amsterdam. Een jaar later verscheen haar eerste boek Heks. Ze is schrijfster van romans zoals de bestseller Gisèle en De eerste vrouw en boeken over persoonlijke ontwikkeling, zoals Wijze vrouwen en En dan de liefde.
Met de historische roman Vloed kreeg ze lovende kritieken en brak ze door naar het grote publiek. Het werd bewerkt tot een toneelstuk.
Susan schrijft columns, bespreekt literatuur en is een veelgevraagd spreekster. Ze staat bekend om haar speelse en nuchtere benadering van moderne spiritualiteit. Susan woont met haar kat en twee kinderen in Amsterdam en heeft een LAT-relatie. Ze doet aan yoga, wordt gelukkig van salmiaklolly's en mag graag spirituele luchtballonnen leegprikken.