Hotel Hartzeer


Als je zelf alleen nog maar in cirkeltjes kunt denken zijn daar de experts en de wetenschappers die je precies kunnen vertellen Hoe Het Zit met liefdesverdriet


Schrijfster Connie Palmen over liefdesverdriet

Susan Smit en Marion Pauw hebben lichtelijke groupie-neigingen voor Connie Palmen. Ze zijn dan ook vereerd dat zij in Hotel Hartzeer aanschuift om te vertellen over haar verloren geliefden. Want in hoeverre komt rouw overeen met liefdesverdriet? Welke identiteit heb je nog als je je liefde kwijtraakt?

Neuropsycholoog Margriet Sitskoorn over liefdesverdriet

Neuropsycholoog Margriet Sitskoorn is expert over de rol van het brein bij liefdesverdriet. Liefde is een vorm van verslaving, zegt ze, en als die fijne prikkels wegvallen moet je afkicken. Een rebound zou je daarom ook wel een relapse kunnen noemen: een terugval in slechte gewoonten... Hoe leer je de hersenen om hun beloningsprikkels niet meer uit de liefde te halen?

Hoogleraar social psychologie Roos Vonk over liefdesverdriet

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie en auteur van het boek Liefde, lust en ellende. De uitgelezen persoon om Susan Smit en Marion Pauw te vertellen over liefdesverdriet! Zo weet ze alles over de verschillende fases van liefdesverdriet, die - beloofd - eindigen in berusting.

Energiewerker Mariëlle Diemel over liefdesverdriet

Mariëlle Diemel is energiewerker, al noemt ze wat ze doet speels ook wel toveren of heksen. Ze heeft Marion Pauw en Susan Smit geholpen om oud zeer los te laten na hun break-up. Hoe kun je mediteren zodat je weer tot rust komt? Hoe ontdek je waar je nog boos om bent? En wat kunnen stenen, kaarten en een verbrandingsritueel betekenen voor iemand met hartzeer? Laat je meevoeren door de stem van Diemel.

Hotel Hartzeer Gesprek – Zack Zakaria over liefdesverdriet

Hypnotiseur Zack Zakaria is bekend van tv-programma's Mind Masters, Bizarre eters en Galileo. Auteurs Susan Smit en Marion Pauw hebben hem uitgenodigd bij Hotel Hartzeer om te vertellen hoe liefdesverdriet werkt in je brein en je onderbewustzijn. Een hypnose kan volgens hem werken om de gedachte 'Ik moét bij die ander zijn' om te zetten in 'Bij mezelf zijn is genoeg.

Haptotherapeut Chantal Spil over liefdesverdriet

Haptotherapeut Chantal Spil stond zowel Susan Smit als Marion Pauw bij tijdens hun recente break-ups. Wat is haptotherapie en hoe kan het helpen bij liefdesverdriet? Hoe zorg je dat je de emoties over de pijnlijke situatie niet wegstopt? Waarom is liefdesverdriet zo ontregelend? En hoe ga je om met schuldgevoel?

Dichter Erik Jan Harmens over liefdesverdriet

Dichter en auteur Erik Jan Harmens komt op bezoek bij Susan Smit en Marion Pauw in Hotel Hartzeer. Wie kun je beter vragen over liefde(sverdriet) dan de dichter? Want waarom grijpt de liefde in een mensenleven zo diep in? Gaan mannen op een andere manier om met liefdesverdriet dan vrouwen? En helpt kunst bij het verwerken van de pijn? Erik Jan draagt tot slot ook twee troostende gedichten voor.

Geen liefdesverdriet meer na hypnose?

Auteurs Susan Smit en Marion Pauw zaten voor het schrijven van hun boek 'Hotel Hartzeer' een weekje in een écht heartbreak hotel. Daar gingen ze niet alleen in gesprek met experts en kunstenaars over het thema, maar ook met iemand die op dat moment door een break-up ging. Anneke gaf zich op voor een weekendje met de auteurs, maar zij wist nog niet dat zij ook onder hypnose gebracht zou worden door Zack Zakaria...