Hotel Hartzeer


Hotel Hartzeer - Troostsoep

Verdriet slaat vreemd genoeg vaak op je keel. Zo eindigde de zangcarriërre van Geraldine Ferrar abrupt nadat haar relatie met Lou Tellegen verbroken werd (zie De eerste vrouw – Susan Smit). En ook eten is het laatste waar je hoofd naar staat als je lijdt aan hartepijn. Het smaakt niet meer. Je keel zit dicht. Je denkt er gewoonweg niet aan.
Toch moet je juist goed voor jezelf zorgen nu. Daarom een gerecht dat makkelijk naar binnen glijdt als je geen honger en geen zin hebt om te koken, maar tóch iets binnen wil krijgen.

Supermakkelijke vullende groentesoep

Deze lekker dikke groentesoep is supermakkelijk te maken en voorziet je van een paar essentiële voedingsstoffen. Maak desnoods een voorraadje en vries het in. Of eet alleen maar soep de eerstkomende dagen.

Basis:

  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 sjalotje
  • 500 ml groentebouillon (gewoon maken met een bouillonblokje)

Kiezen uit:

1 stronk gekookte broccoli in kleine roosjes
of
1 courgette in blokjes gesneden en gebakken
of
1 kleine pompoen in stukjes en gebakken
of
1 kleine bloemkool in roosjes geroosterd in de oven (20 minuten op 200 graden)
of
5 pastinaken in blokjes gebakken

Zo maak je het:

Fruit in een koekenpan de in ringen gesneden prei, het uitgeknepen knoflookteentje en het sjalotje. Roer zo’n 5 minuten door tot alles zacht en gaar is. Voeg daarna de bouillon en de groente toe en haal alles door de blender.

Proef nog even en voeg eventueel zout en peper en een klein scheutje citroensap of wittewijnazijn toe. En als je het nog op kan brengen strooi je er wat geroosterde pijnboompitjes op. Of wat uitgebakken spekjes. Of gerookte zalmblokjes. Wees lief voor jezelf!